Roadtrip på USAs västkust

Något som är självklart när man har bil är att någon gång då och då åka på bilsemester. Det ultimata landet för bilsemester är USA och speciellt västkusten, där det finns massor att se och göra.

 

För ett tag sedan tog vi upp alla fördelar med att ha bil och att det innebär en oerhörd frihet att ha en bil. En utav de fördelarna som vi skrev om då var att man kan åka på bilsemester.

”Och bara en sådan sak som att åka på bilsemester! Det hade knappast varit möjligt utan just vår älskade bil, bilen är ju trots allt en väldigt viktig del av resan.” Läs mer.

USA bästa landet för roadtrip

Ett ställe som nästan är upplagt att ta en bilsemester i är USA och bara för några dagar sedan skrev Expressen en hel guide om att åka på en häftig bilsemester i staterna. Speciellt på USAs västkust finns massor att se och göra för den som har bil och det är lätt att hyra en bil när man är på plats. I artikeln tipsar man om att starta och sluta sin roadtrip i San Fransisco och ta sig genom hela Kalifornien och även in i Nevada. När man roadtrippar i Kalifornien kan man passa på att stanna i Santa Cruz som är en riktig surfstad och är väldigt avslappnad. Här finns en nöjespark och man kan äta skaldjur.

Stanna vid sevärdheterna

På roadtripen på USAs västkust är två givna stopp Los Angeles och Grand Canyon. I Los Angeles finns massor att se och uppleva. Här får man verkligen ta del av storstadspulsen och Grand Canyon bjuder istället på makalösa vyer och ett oerhört vackert landskap.

Scroll to top