Bra att veta vid bilköp 2018

Nya fordonsskatt, mätning av förbrukning, val av bil miljözoner och mycket mer, under 2018 blir det verklighet. Det behöver du ha koll på om du tänkt köpa ny bil i år.

Under år 2018 infaller en del del nya bilregler och skatter som kan vara bra at hålla koll på om du hade tänkt på att köpa en bil. Bilmarknaden blir dessutom oviss eftersom det är valår, och man vet inte riktigt hur det kommer att bli med klimatzoner.

Bilar som förorenar mycket faller under skatt

Detta är en av de största förändringar för bilmarknaden och året 2018. Det är nämligen så att bilar som släpper ut mycket koldioxid kommer att straffas med en skatt. Så om du bestämmer dig för att köpa en bil 140 gram koldioxid eller mer gör du bäst i att registrera den innan 1 juli, annars kommer du att straffbeskattas. Eller så köper du helt enkelt en mer miljövänlig bil. Det kommer även från den 1 september bli så att alla bilar måste ha en förbrukning som mätts upp enligt WLTP.

Äldre dieselbilar inte bra

Om man ska satsa på diesel eller inte är en av de största diskussionerna just nu, Förmodligen kommer det vara okej att skaffa nyare modeller, men man ska överlag undvika att köpa äldre modeller av dieselbilar.

”En köpare av främst en äldre dieselbil behöver hålla reda på vilken rening den har och försöka undvika bilar som inte har en så kallad Euro6-klassning på avgasreningen”, skriver Expressen i en artikel.

Miljözoner

Det har pratats endel om att miljözonerna som ska införas bara kommer att drabba dieselbilar, men så kommer det förmodligen inte att bli. Något som är bra att veta att det kan drabba bensindrivna bilar till viss del också.

Scroll to top